Театър и Академия „Драмеди“

IMG_0185
Театър „Драмеди“ е създаден 2010г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, режисьор, артистичен директор. Работи се по класическа и съвременна драматургия, авторски представления и Импро театър.
В Театър и Академия „Драмеди“ участват деца и младежи от 6 до 23 години. „Драмеди Бейби“ е за малките театрали от 6 до 12г, Драмеди Джуниър- 13-16 г и драмеди Про- 16-22 години.
Нови членове се приемат септември месец.  Всяка година театърът представя по една нова премиера със всяка група, представленията имат дълъг живот, играят се репертоарно.
Освен репетициите за бъдещия спектакъл, изграждането на актьрска техника и сценично поведение и говор- възпитаниицте на Драмеди получват обучение по съвременен танц и пеене. Програмата е конструирана така, че да развива целия инструмент на актьорите и да събуди твореца във всеки един от тях.
Театърът участва в десетки фестивали и има множество награди за иновативна педагогичека дейност, най- добро представление, режисура, музика, хореография, актьорски постижения, за всяки един от спектаклите си.
Участието в Драмеди гарантира качествена подготовка за Натфиз и всяка театрална академия, не само в България, но и в чужбина.
Заниманията на Драмеди- големи се провеждат всяка неделя от м. Октомври до м. Юни от 15,00 до 21,00 ч. За подробен график се обадете на посочения телефон.
Записване на тел. 0886 19 44 92.
И трите групи работят в Арт зала “Хайтов”, кв. Изток, ул. Юрий Гагарин 7
Можете да следите за предстоящите събития на фб страницата: Dramedy Theatre и на сайта: dramedytheatre.org
на 10 май беше премиерата на „Очите на хората“. То взе награда за най- добро представление, награда за музиак и осветление, награда за пластика и хореография, награда за актьорско майсторство на Маргарита Маринова.
На 19 февруари е премиерата на новото представление „Кой си ти?“новият авторски спектакъл на Театрална студия „Драмеди“.
Сюрреалистичен спектакъл, между мечта и кошмар, който се занимава с вътрешния свят- невидимото, което се случва вътре в нас. За изборите, които правим на вътрешната сцена и които определят живота ни.
Засяга общочовешките теми за идентификацията, реализацията, цялостта, свързването, любовта, страстта, детето в нас, самотата, лудостта, прегарянето, нуждата от духовност, желанието ни да бъдем мечтите си и незнанието как да го постигнем.
Награди за „Най- добро представление“, за концепция и режисура, за главна мъжка, главна женска роля, за музика и осветление, за актьорско дарование и за актьорски постижения поименно на всеки актьор в представлениято!

IMG_1061

на XII Фестивал на читалищното изкуство „Драмеди“ се яви със „Случайни истории, спонтанни персонажи“ и все четири награди- Цвета Балийска беше отличена за „Иновативен подход в работата с актьорите“, а за актьорско майсторство награди получиха Иванджелин Йорданова, Георги Власев, Гринго Богданов.

 „Сън в лятна нощ“ от Шекспир, чиято премиера беше на 24 април  2014г., през сезон 2013/2014 взе награди от Фестивалът за читалищно изкуство, София и награди от „Сцена край морето“, Поморие- за режисура, за актьорско майсторство на цялата група и за изключително актьорско постижение на Сезер Сами.

В студията са осъществени спектаклите:

„Лошо ми е!“, „Случайни истории, спонтанни персонажи“, „Сън в лятна нощ“, „Аз мога“, „Шекспир- с любов“, „Въпрос на гледна точка“, „О,шипка!“, „Блок 329“, „Пепеляшка“  , „Има ли дядо Коледа?“,„Снежната кралица“ , „Коледни случки“ , „Принцесите със скъсаните пантофки“ , „Дяволът и принц Аргай“.

На  17 март 2013г. имахме премиера с пиесата „Въпрос на гледна точка“, по текстовете на Реймон Кьоно от „Упражнения по стил“. Имаме 4 награди за актьорски постижения от Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2013г.

Всяка година създаваме по две представления, с които участваме във фестивали в страната. Вече сме отличени с доста награди от различните фестивали:

XII Фестивал на читалищното изкуство 2015 – „Случайни истории, спонтанни персонажи“ и все четири награди- Цвета Балийска беше отличена за „Иновативен подход в работата с актьорите“, а за актьорско майсторство награди получиха Иванджелин Йорданова, Георги Власев, Гринго Богданов.

„Сцена край морето“- Поморие 2014- за режисура на Цвета Балийска, за актьорско майсторство на цялата група и за актьорско постижение на Сезер Сами.

Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2014 награди за актьорско майсторство на Георги Власев, Татяна Митова, Пламен Петков, Иванджелин Йорданова

Международен фестивал „Утринна звезда“ Банско 2013- „Въпрос на гледна точка“- 2-ро място

Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2013г.- награди за актьорски постижения на Станислав Анев, Гергана Киркова, Георги Власев и Иванджелин Йорданова

Международен фестивал „Утринна звезда“ Албена 2012

„Блок 329“- 1 място категория над 12г.

„Пепеляшка“ – 1 място категория под 12г.

Театрален фестивал „Приказка за теб“ Варна 2012

„Блок 329“ -2 място категория над 14г.

„Пепеляшка“- 3 място категория под 14г.

Международен фестивал „Утринна звезда“ Банско 2011

„Снежната кралица“- 1 място

11155072_1098897546803861_5051684613201474422_o

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s